“MAKING HISTORY”

Sinds vorig jaar is rapper/producer/artiest Swizz Beatz Global Creative Director bij Reebok. Hij bracht je onder andere de Reebok Kamikaze’s  en is verantwoordelijk voor het eindproduct van vele retro classics van Reebok.

Reebok heeft deze week een video gereleased genaamd “Time Lapse”  waar we meegenomen worden naar de roots van Swizz Beatz, The Big Apple (New York). In de video zien we een transformatie van stijlen uit de jaren 80 tot aan 2012, waarin Reebok sneakers van de afgelopen 30 jaar ook mee transformeren.

Naast alle glitter en glamour van New York, staat New York ook bekend om een van de meest legendarische straat basketbalveld: Rucker Park. Als we terug gaan in de archieven van Reebok komen we een reeks aan basketbalsneakers tegen. Twee van deze sneakers zijn de Reebok Pump en de Reebok Blast.

Reebok Pump & Blast

De Reebok Pump Omni Lite is een van de meest legendarische Reebok sneakers aller tijden. Deze basketball sneaker kwam in de spotlights tijdens Dee Brown zijn deelname aan de NBA Slam Dunk Contest. Dee Brown won de wedstrijd op zijn Reebok Pumps en zorgde voor de populariteit. De schoen ging van een prestatiegerichte basketballsneaker naar een casual schoen, met meerdere colorways, collaborations en pakketten.

Bestel de Reebok Pump Omni Lite White/Orange en Black/Orange nu in de webshop.

De klassieke Reebok Blast werd in de jaren 90 gedragen door Nick van Exel (oud-basketbalspeler van de Los Angeles Lakers). Aan deze updated versie van de Reebok Pump is de Hexalite technologie van Reebok toegevoegd. Dit is een systeem dat zorgt voor extra cushioning (demping) en comfort. Het meest herkenbare deel van de schoen, de “Blast”  op de hiel van de sneaker is wel vergelijkbaar met de classic sneaker uit de jaren 90.

Bestel de Reebok Blast Grey/Orange en Black/Blood Orange nu in de webshop.