VANS CLASSICS: A PIECE OF HISTORY!

Het legendarische skateboardmerk Vans is ooit begonnen als de Van Doren Rubber Company. Het bedrijf bestond uit de broers Paul en Jim Van Doren, Gordon en Serge. Het bedrijf was uniek voor die tijd omdat de schoenen door hen werden geproduceerd en direct werden verkocht in hun eigen winkel.

In 1966 is het allemaal begonnen. De eerste schoen die The Van Doren Company begon te produceren was de Vans deck Shoes, die nu bekend staan als de Vans Authentic. De schoenen werden gemaakt in de ochtend en konden in de namiddag al worden opgehaald.

In de jaren ’70 begonnen Skateboarders rond heel California de sneakers te dragen door de non-slip zool, waarmee ze goed op hun skateboard konden staan. In 1975 werd de Vans #95 ( nu bekend als de Vans Era) geïntroduceerd.  De Vans Era heeft een gevoerde enkelrand en bestaat vaak uit verschillende kleurencombinaties.

In 1977 wilde Vans zich onderscheiden van de andere bekende sneakermerken met een eigen kenmerk. Nike en adidas hadden beide een duidelijk kenmerk maar Vans nog niet. Het kenmerk van Vans werd de golvende “Jazz-Stripe” De Vans Stripe verscheen voor het eerst op de Vans #39 die nu bekend staat als de Vans Old Skool (1977).  De Vans Old Skool was ook direct de eerste leren skatesneaker van Vans. De hoge variant van de van Old Skool is de Vans Sk8-Hi.

De Vans Sk8-Hi heeft dezelfde eigenschappen als de Vans Old Skool, maar dan als High Top versie. De hoge upper zorgt voor extra support aan de enkels en geeft de schoen high-end look. De Sk8-Hi is al jaren een populair model onder skaters en Vans liefhebbers.

Het verhaal achter de legendarische Vans sneakers maken de schoenen nog aantrekkelijker om te dragen. De Classic Vans sneakers zijn allemaal te bekijken en te bestellen in de Front Runner webshop.

Bestel nu A Piece Of Vans History!