HAVAIANAS S/S 13

always-summer

Het enorm populaire slippermerk Havaianas komt van oorsprong uit Brazilië. In 1962 brachten ze hun eerste slippers op de markt. Ze waren geïnspireerd op de Japanse ‘Zori’, vandaar het rijstpatroon op de zolen. Inmiddels zijn de slippers al uitgebracht in een enorm aantal verschillende kleuren en modellen.

Omdat de slippers zo populair waren, kwamen er veel bedrijven die ze wilden namaken. De kracht van Havaianas is echter dat ze geurloos zijn, hun flexibiliteit behouden en de bandjes niet slap worden. In 1970 bedacht het merk de slogan “The Real Ones”, als reactie op de kopieën  op de markt.

In 1998 ontwierp Havaianas een model speciaal voor de World Cup in Brazilië. Deze unieke slippers kregen een Braziliaans vlaggetje op de bandjes en een gekleurde zool. De slipper werden heel bekend, als symbool van Braziliaanse trots. Na dit succes kwam het merk in 2003 in het nieuws door dat exclusieve modellen werden uitgedeeld aan alle genomineerden van de Oscars van dat jaar. In 2004 werd een paar slippers gedecoreerd door juwelier H. Stern. Hij vergulde het paar met 18 karaat goud en diamanten.

slippers

Havaianas heeft verschillende modellen, speciaal voor dames, heren en kinderen. Het populairste model bij dames is de Havaianas Slim. Deze slippers hebben dunnere bandjes en zijn hierdoor heel elegant. Ze zijn ook in de uitvoering met een bandje achter de hiel, zodat het net sandaaltjes zijn. Voor kinderen zijn er de klassieke slippers met leuke prints op het voetbed, maar ook met een bandje achter de hiel, zodat de slipper niet zo snel uitschiet.

Ben je benieuwd naar de nieuwste collectie? Neem een kijkje in de webshop van Front Runner!