GOLIATH – ATTENTION TO DETAIL

_MG_9999

Het Nederlandse schoenenmerk Goliath stamt uit de begin 20e eeuw. De Tilburgse schoenmaker A. van Amsterdam dacht dat mensen met een actieve en hard werkende levensstijl ook zeker waarde hechtten aan kwaliteit en details in producten. Hiervoor bracht hij schoenen op de markt die voornamelijk werden gedragen door sporters uit de cricket-, schaats- en voetbalwereld. Met een passie voor detail, beheersing  van traditionele vaardigheden en een oog voor design creëerde Goliath schoenen voor iedereen die van kwaliteit en vakmanschap hielden.

_MG_9945 _MG_9954

In de jaren ’60 was Goliath een producent van sportschoenen van wereldniveau. Dit hebben ze nog een aantal jaar doorgetrokken. Enkele jaren later heeft het merk zich teruggetrokken uit de sportwereld.  In 2006 herintroduceerde het merk zichzelf met zijn originele passie, experimenten en aandacht voor detail. De leren en canvas schoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en stralen stijl en sportiviteit uit. Dit zie je ook terug in de sfeer van het merk zelf. De hedendaagse technieken worden gecombineerd met vintage details en beelden.

_MG_9985 _MG_9959

De nieuwste zomercollectie van Goliath hebben frisse kleuren en een vintage gloed. De dunne canvas sneakers zijn heerlijk voor warme dagen, de leren schoenen ideaal voor wat koelere periodes.

Bekijk de gehele collectie hier!