CONVERSE SUMMER COLORS!

bannerHet begon allemaal in 1908 in Malden, Massachusetts. Marquis Mills Converse, oprichter van de Converse Rubber Shoe Company, besloot een schoenenmerk te beginnen voor schoenen met een rubberen zool. Deze zool was zo gemaakt dat je extra grip had. Hij ontwierp ze speciaal voor de professionele basketbal wereld. In 1921 kwam Charles “Chuck” Taylor in beeld bij Converse. Naast basketballer was Chuck ook schoenenverkoper. Hij zorgde ervoor dat de welbekende Chuck Taylor All Stars een hit werden en door meer professionele basketbalspelers gedragen werd. Chuck Taylor werd ambassadeur van de All Stars en zijn naam werd later dan ook toegevoegd aan de All Star.

Door de groeiende concurrentie van merken als Nike, Adidas en Reebok kreeg Converse het steeds zwaarder. Deze merken overspoelden de markt met vernieuwde technologieën. In 2001 vroeg het bedrijf faillissement aan. In 2003 besloot Nike het bedrijf over te nemen en in oude staat te herstellen.

hoogIn de nieuwste collectie van Converse heeft het merk gekozen voor frisse kleuren. Er zijn 3 verschillende modellen, die eigenlijk in iedere collectie terug komen. De Converse All Stars Seas Hi is het model wat iedereen ook wel kent onder de naam Chuck Taylor All Stars. Deze zomer vind je 4 pastelkleuren terug op het model. De zool is nog steeds van rubber en de canvas upper is ideaal voor warme dagen.

laag_dikDe Converse All Stars Seas Ox zijn de lage versie van de Chuck Taylor All Stars. Deze lage sneakers hebben lichte kleuren en zijn van dezelfde kwaliteit als je gewend bent.

laag_dunVind jij de sportieve All Stars wat te stoer? Dan zijn de Converse All Stars Dainty Ox perfect voor jou! Deze sneakers zijn de vrouwelijke versie van de Seas Ox . De zool is iets dunner en de rubberen neus is wat kleiner. Perfect voor degene die sportiviteit willen combineren met vrouwelijkheid!

Wil je de gehele collectie zien op de website? Check het hier!