l’Ascolana: hét eigenzinnige Italiaanse casual footwear merk van dit seizoen

LA_banner_frontrunner

l’Ascolana bestaat al sinds 1886. Het merk kent zijn hoogtepunt in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw.  Een groep ambachtelijke schoenmakers uit Ascoli (Italië) begon in deze stad met de hand gemaakte voetbalschoenen te fabriceren. Deze schoenen waren bedoeld voor bekende voetballers als Gigi Riva van Cagliari en Sandro Mazzola van Juventus.

Toen we de oude loods, waarin deze schoenen gemaakt werden, onlangs ontdekten, leek het alsof we een schat hadden gevonden die van onder het puin vandaan kwam. Nu we er schoon schip hebben gemaakt, vliegt de gouden adelaar uit Ascoli weer. Deze adelaar symboliseert kracht.

LA_frontrunner_blog_ban#11C

Vandaag de dag worden deze schoenen nog steeds op the l’Asco way gemaakt. Dat houdt in dat er zonder concessies gewerkt wordt aan de schoenen en de keuzes in de leer- en suèdesoorten worden gemaakt vanuit de gedachte dat alleen het beste goed genoeg is voor l’Ascolana.

Daarnaast staat the l’Asco way voor de typische Italiaanse maniertjes die in de loop der tijd door tradities gevormd zijn. De drager van de schoen is een eigenwijze, individuele man met een sterke persoonlijkheid.

l’Ascolana is dit seizoen hét Italiaanse casual footwear merk dat je aan je voeten moet hebben! Ga je voor tegendraadse kwaliteit en wil je een sportschoen die bij jouw sophisticated image past? Kies dan een l’Ascolana Estile of een l’Ascolana Corrente om je garderobe af te maken. Check ze hier

LA_frontrunner_blog_banner

  • Anouk Donkers

    Gaaf!!